Almelo Allee

prijs
gratis
locatie
Gravenallee, Almelo

Het meest sportieve evenement van Almelo vindt plaats op zondag 24 september 2017. Almelo Allee is een jaarlijks sportief buitenevenement op de derde zondag in september. Wandelen, hardlopen en fietsen. Iedereen kan sportief actief meedoen in het buitengebied van Almelo. Doe ook mee!

Almelo Allee

Zondag 24 september is de vierde editie van Almelo Allee. Het sportiefste buitenevenement dat iedereen in beweging zet. Van actieve duurloper tot recreatief wandelen of fietsen. Lekker bewegen in de buitenlucht en genieten van de mooie natuurrijke omgeving in het buitengebied.

Start en finish bij Theaterhotel Almelo.

Een nieuwe locatie die nog meer de verbinding legt tussen de stad en het platteland. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven. De hardlopers hebben zich al vooraf via de site kunnen inschrijven, maar op de dag zelf kan dit ook nog.

Almelo Allee is meer dan alleen bewegen.

Naast de sportieve prestaties en de recreatieve beleving is ook de samenwerking met verschillende organisaties en clubs belangrijk voor het slagen van dit grootse evenement. Zo verzorgt Atletiekvereniging SISU het hardlooponderdeel. Stichting Plattelandsontwikkeling Almelo is verantwoordelijk voor de onderdelen fietsen en wandelen. Zij op hun beurt werken weer nauw samen met verschillende natuurorganisaties en het LTO. Het Sportbedrijf Almelo zet zich in voor de Kids- en Jeugdrun. En de ondernemers van de binnenstad zorgen deze dag voor allerlei activiteiten op het gebied van gezondheid en bewegen. Almelo Allee is een evenement dat iedereen in beweging zet.

De wandel- en fietsroutes gaan verder het buitengebied in.

Nieuwe routes zijn uitgezet die de wandelaars en fietsers nieuwe natuur laten ontdekken. In samenwerking met Syntus is een pendeldienst opgezet die de wandelaars naar hun vertrekpunt in het buitengebied brengt. De fietsers starten bij het Theaterhotel. De routes leiden door de prachtige natuur met als eindbestemming het centrum van Almelo. Onderweg is van alles te beleven en te ervaren. Enthousiaste natuurliefhebbers vertellen meer over hun passie. Ontmoet de schaapskudde en zie hoe de honden de kudde bij elkaar brengt. De wandelroutes zijn voor 6 en 13 km. De fietsroutes zijn voor 25 en 40 km.

Kortingsactie.

Wandelaars en fietsers kunnen in de voorverkoop via de Plus supermarkten in Almelo met korting deelnemerskaarten kopen.

Nieuw dit jaar: Speciale wandel- en fietsroute voor mensen met een beperking.

De routes zijn in nauw overleg met verschillende instellingen zoals onder andere het Knooppunt, Interakt/Contour, De Klup, ZorgAccent en TMZ opgezet en biedt mensen met een beperking met de rolstoel, scootmobiel of handbike de mogelijkheid mee te doen aan Almelo Allee. Er zijn twee routes: 7 km wandelroute voor rolstoel/scootmobiel en 16 km fietsroute voor handbike/ scootmobiel.
Let op: De 7 km wandelroute voor rolstoel/scootmobiel vertrekt vanaf Natuurvriendenhuis Krikkenhaar. Deelnemers moeten zelf voor vervoer naar deze locatie zorgen. Alle overige routes vertrekken vanaf het Theaterhotel Almelo.

Wie zet de snelste tijd neer met hardlopen?

De hardlopers zetten hun sportieve prestaties neer met de 5 km, 10 km en de halve marathon. Voor kinderen is er de Kids- en Jeugdrun met afstanden van 1,3 en 2,6 km.

Goede doel.

Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar de Almeloopers voor het goede doel: het inloophuis voor (ex)kankerpatiënten. Het volledige inschrijfgeld van de Kids- en Jeugdrun gaat naar het Jeugdsportfonds Almelo.

Zondag 24 september – Sporty Sunday.

Naast Almelo Allee is deze zondag van alles te doen in de stad. Het is koopzondag en de ondernemers van de Oranjestraat besteden aandacht aan bewegen en gezonde voeding met een unieke Healthy Market. Op het Centrumplein/Marktplein organiseert het Sportbedrijf Almelo de sportmarkt: verschillende sportclubs presenteren hun activiteiten. Een sportieve zondag met voor elk wat wils.