Vrije inloop voor 65-plussers die willen bewegen

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Het beweegprogramma Fief worden en fief blijven, start weer op donderdag 21 september in het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

Op de eerste drie donderdagen van het nieuwe seizoen (21, 28 september en 5 oktober) is er vrije inloop voor alle 60-, 70- en 80-plussers die onder toeziend oog van een fysiotherapeut meer willen gaan bewegen.

Fief worden en fief blijven is een uniek beweegprogramma voor ouderen van De Klup Twente. De bekende neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder kwam kijken in mei en vond Fief worden en fief blijven een perfecte combinatie van concentreren en bewegen en heel goed voor de conditie en hersenfunctie van ouderen. Fief worden en fief blijven is een nieuwe manier van ‘gymnastiek’ voor alle 60-plussers. Of ze nu heel vitaal zijn of juist heel erg slecht ter been en moeten lopen met een rollator. Bij Fief worden en fief blijven, worden games ingezet om te bewegen. Deelnemers doen geen saaie oefeningen, maar gaan skien, tennissen, bowlen, raften, muizen vangen, kanoën (en nog veel meer). Allemaal in de veilige omgeving van het FUN-IE-FIT en onder het wakend oog van een fysiotherapeut. De games zijn leuk, uitdagend en er wordt veel gelachen en de computers worden bediend door speciale gamecoaches.

Belangstellenden kunnen op 21 en 28 september en op 5 oktober terecht in het FUN-IE-FIT (Meester Siebelinkhuis) aan de Berlagelaan 2 in Almelo van 9.45 – 12.00 uur. Koffie èn wat lekkers staan klaar. Deelname is gratis.