Almelo

Almelo, een stad met veel gezichten en een stad met karakter. Een tikkeltje eigenzinnig, gesierd met de Twentse nuchterheid en zeer gastvrij. Almelo is een bijzondere mengeling van oud en nieuw.

Almelo, altijd wat te doen!

Almelo, een stad met veel gezichten en een stad met karakter. Een tikkeltje eigenzinnig, gesierd met de Twentse nuchterheid en zeer gastvrij. Almelo is een bijzondere mengeling van oud en nieuw.

Lust voor het oog…

Almelo was ooit het bloeiend centrum van de Twentse textielindustrie. Talloze oude panden zijn bewaard gebleven en herinneren aan de tijd waarin de textielstad het hart vormde van de industriële ontwikkeling langs de Overijsselse kanalen. Mogelijk bent u al eens in Almelo geweest. En heeft u zich laten verassen door het moois dat uit de oudheid bewaard is gebleven. U heeft vast en zeker een bezoek gebracht aan de omgeving van Kasteel Huize Almelo, het Stadsmuseum Almelo, het museum voor oude weversambachten ‘het Wevershuisje’ en het bakkerijmuseum van Bolletje. U zult nog veel meer historische, maar ook fraaie moderne panden ontdekken wanneer u de Architectuurroute loopt. Of verras uzelf met een bijzondere overnachting in het ‘Huis van Bewaring’ (voormalige gevangenis van Almelo, omgetoverd tot een prachtig hotel).

Altijd wat te doen!

Almelo heeft diverse gezellige cafés en onderscheidende restaurants waar het prima eten en drinken is. Er wordt veel georganiseerd in de stad. Bekende evenementen zijn het Pleinconcert, de Almelose Ruiterdagen, Twentse Lente, Profronde Almelo en het HobNob festival. Houdt u van cultuur? Dan zijn het Theaterhotel en Hof 88 absolute aanraders om een leuke voorstelling te bezoeken. Het Theaterhotel is perfect gelegen; u wandelt zo de binnenstad in, maar u bent ook slechts enkele minuten verwijderd van de Gravenallee, een prachtig natuurgebied. Bezoek ook eens Galerie en Skulpturenpark Groeneveld, waar u de grootste beeldencollectie van Twente kunt vinden. Ook het artistieke en kunstzinnige Media Art Flow Festival, de Atelier- en Theaterroute en het maandelijkse Kunststappen hebben de liefhebber van kunst en cultuur veel te bieden.

Voor alle leeftijden is er Preston Palace; een uniek hotel en uitgaanscentrum met vele faciliteiten onder één dak. U kunt één- of meerdaagse arrangementen boeken, er is o.a. een subtropisch zwemparadijs en een indoor kermis. Ook de servicebioscoop Movie Unlimited in het centrum van Almelo brengt vermaak voor een breed publiek. Zin om een stukje te wandelen langs het water? Dat kan met de Waterpad wandelroute, o.a. langs het Kanaal Almelo-Nordhorn en het Beeklustpark. Almelo is ook voor watersporters goed toegankelijk, er zijn maar liefst drie jachthavens, waarvan één in het centrum. Hier worden jaarlijks ook de Almelose Havendagen gehouden.

Sportief Almelo

Bent u een liefhebber van sport? Mogelijk brengt een sportevenement u dan bij de IISPA, een complex van drie hallen voor breedte- én topsport, voor sporters én publiek. De IISPA is het grootste indoorsportcomplex van Twente. In de directe nabijheid ligt het stadion van de plaatselijke voetbaltrots Heracles Almelo, vanwege de gemoedelijke en sportieve sfeer ook zeker een bezoek waard!

Hieronder een video indruk van de evenementen die vorig jaar in Almelo zijn georganiseerd:

Evenementen video from Almelo Promotie on Vimeo.