Almelose Ruiterdagen

Twents Hippisch Centrum

prijs
gratis
locatie
Twents Hippisch Centrum, Almelo

Voor de 51ste keer wordt in Almelo de Almelose Ruiterdagen gehouden. De Ruiterdagen is in de regio een begrip en toonaangevend paardensportevenement voor heel Nederland.

Tijdens de Almelose Ruiterdagen (16 t/m 25 juni) komen er weer vele honderden pony’s en meer dan twaalfhonderd paarden aan de start, zowel met springen, dressuur als bij de koetsentocht. Maar natuurlijk is er voor u als bezoeker uit Almelo of omgeving ook weer veel te beleven.

Op zaterdag 17 juni is er ’s avonds een optreden van de internationaal bekende dansgroep Flowmotion. Zij hebben al vele prijzen in de wacht gesleept en geven een spectaculair optreden tijdens playbackshow die omstreeks 21 uur zal beginnen. Na die tijd is er een optreden van Grutten Gait oet Enter om de avond in stijl af te sluiten.

Een dag later, op zondag 18 juni, vindt de koetsentocht weer plaats die dit jaar via Almelo, Aadorp de plaatsen Wierden en Ypelo zullen aandoen en ongeveer rond half 4 zal het defilé zijn op het hoofdterrein van de Almelose Ruiterdagen. Dit is net voor aanvang van de Kent and Masters Little Trial Jumping – het slotakkoord bij het springen van de pony’s.

Ook met de paarden is er veel te doen. Op maandagavond 19 juni is het Golden Oldies springen ofwel als deelnemer moet je 40 jaar of ouder zijn. Een gezellige avond met voldoende ruimte voor een hapje en een drankje.

Op woensdag 21 juni vindt er in Almelo een primeur plaats door voor het eerst het open Almeloos Kampioenschap Ringsteken te organiseren. Om 21.00 uur starten de prominenten waaronder de Burgemeester van Almelo en Vicaris Woolderink, diverse sponsoren en prominenten. Daarna zullen diverse sportverenigingen tegen elkaar gaan strijden. Ook dit belooft een hele leuke avond te worden.

Wat bij de pony’s al jaren een succes is gaat nu ook bij de paarden plaatsvinden. De playbackshow voor volwassenen. Dit voorafgegaan door een prachtige show van Dansschool La SteSa uit Almelo. Dit vindt alles donderdagavond plaats.

Vrijdagavond om 21.00 uur is het traditionele Ruiterbal met dit jaar DJ Bram Weys en een spetterend optreden van Johnny Bolk. Daarvoor zullen diverse ruiters de uitdaging aangaan bij het duospringen door te gaan springen, terwijl hun teamgenoot zitting heeft op een mechanische stier. Dit is weer een garantie voor succes en prachtige show.

Op de zaterdagavond ronden wij ons VIPprogramma af met de kür op muziek bij kunstlicht op zaterdagavond 24 juni. Een onderdeel wat binnen de paardensport toch echt tot een van de hoogtepunten behoort en kom hier ook op tijd want de mooiste plaatsten zijn al vroeg bezet! Dit spektakel begin zo rond 22.00 uur.

En dan tot slot op de laatste dag de Ruiterdienst. Op verzoek van velen en mede door het succes van vorig jaar wordt de Ruiterdienst weer gehouden in het Kylixpaviljoen. Deze dienst begint om 10.00 uur. Er is medewerking van een praiseband en ds. Frans Wisseling zal de dienst leiden. Deze dienst is een initiatief van de Almelose Ruiterdagen in samenspraak met de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Baptistengemeente ‘de Bron’ en de Protestantse Gemeente ‘de Ontmoeting’.

Al aanvangstijden en specifieke informatie kunt u nalezen op www.almelose-ruiterdagen.nl De toegang is gratis en u vindt ons terrein aan de Kolthofsingel / Burgemeester Schneiderssingel. U bent van harte welkom.