Evenement organiseren

Wil je een evenement organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen? Almelo Promotie kan je hierbij helpen. De diensten zijn bij ons los af te nemen, maar vormen met elkaar een gestructureerd pad richting de daadwerkelijke organisatie van een evenement. Wij hebben de kennis, ervaring en contacten. Jij kunt je richten op de inhoud van het evenement, wij ontzorgen je (indien gewenst) zoveel mogelijk in de facilitaire en logistieke organisatie. Neem gerust contact met ons op of kom eens op bezoek bij ons op kantoor voor meer informatie over de mogelijkheden.

Handige documenten

Via Google Drive kan je diverse formulieren downloaden die je op weg kunnen helpen bij de organisatie van jouw evenement. Heb je naar aanleiding van deze formulieren nog vragen dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0546 – 621 785 of per e-mail via . Wij helpen je graag verder!

Diverse documenten

Financiële ondersteuning

Richtlijnen Financiële bijdrage
Analoog Aanvraagformulier Financiële Bijdrage 2018
Meldingsformulier Evenementen

Facilitaire ondersteuning

Verhuurlijst voor Evenementen Organisaties 2018
Overzicht Promotiemogelijkheden Evenementen 2018

Evenementenkalender

Hieronder kunt u de evenementenkalender van 2017 downloaden. De kalender van 2018 plaatsen wij zo spoedig mogelijk. Meld alvast uw evenementen aan door het Meldingsformulier Evenementen naar ons te sturen.
Evenementenkalender 2018

Beeldmerk @lmelo, altijd wat te doen!

Evenementenorganisatoren maar ook andere partners kunnen meehelpen aan het uitdragen van één beeld van de stad. Het beeldmerk kan als paperclip/handtekening in de eigen communicatie geïntegreerd worden. Daarmee werken we samen aan een sterkere positie voor Almelo. Zowel het drukwerkbestand (CMYK) als het webbestand (RGB) van het beeldmerk zijn hieronder te downloaden.

Huisstijlhandboek Partners
Voorbeeld Gebruik Beeld-paperclip
Beeldmerk Paperclip Blauw Drukwerk @lmelo, altijd wat te doen
Beeldmerk Paperclip Blauw Web @lmelo, altijd wat te doen
Beeldmerk Paperclip Wit Drukwerk @lmelo, altijd wat te doen
Beeldmerk Paperclip Wit Web @lmelo, altijd wat te doen

Vergunningaanvraag evenementen​

​​Wil je een vergunning voor je evenement aanvragen, dan kun je het formulier invullen en indienen bij de Gemeente Almelo via de e-mail naar of per post. De vergunning moet je 8 (A- & B-evenementen) tot 13 weken (C-evenementen) voorafgaand aan het evenement indienen en het formulier kun je hieronder downloaden.​​​​

Aanvraagformulier voor Evenementenvergunning
Aanvraagformulier ontheffing Drank- en Horecawet - Artikel 35
Toelichting Aanvraagformulier Ontheffing Drank- en Horecawet - Artikel 35
Bijlage: Kamperen bij Vergunningaanvraag Evenementen
Informatie Buitenevenementen en Flora en Faunawet

Opzet calamiteitenplan evenementen

Heb je geen idee hoe een calamiteitenplan van een evenement er uit moet zien of ben je opzoek naar een voorbeeld, dan kun je het calamiteitenplan evenementen hieronder downloaden en gebruiken als leidraad.​​

Opzet Calamiteitenplan Evenementen

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. De Gemeente Almelo vindt vrijwilligerswerk belangrijk en regelt daarom de bemiddeling de verzekering van vrijwilligers. De bemiddeling en werving van vrijwilligers wordt door Scoop georganiseerd via het platform: www.almelovoorelkaar.nl. De Gemeente Almelo heeft een verzekering voor vrijwilligerswerk afgesloten. Daarmee zijn alle vrijwilligers in de Gemeente Almelo automatisch verzekerd. Ook bij eenmalige activiteiten zoals de jaarlijkse Sinterklaasoptocht. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gemeente Almelo.

Handige link

Veiligheidsregio Twente ​​​​