Raadsleden in beweging gezet door Sportbedrijf Almelo!

Alle raadsleden uit Almelo zijn maandagavond in beweging gezet door Sportbedrijf Almelo. Sportbedrijf Almelo organiseerde een ‘ronde langs de velden’ om de waarde van sport in het voetlicht te plaatsen.

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het merendeel van de politieke partijen gaat dit jaar aan de slag om verkiezingsprogramma’s samen te stellen. Zo ook voor sport en bewegen. Sportbedrijf Almelo maakte van dit moment gebruik om de politiek te informeren. De aspecten zorg, participatie, onderwijs en de sportvereniging kwamen aan bod in diverse ‘best practices’. Hieruit blijkt de grote maatschappelijke waarde van sport binnen de gemeente Almelo.

De raadsleden zijn ontvangen in Het Sportpark door Erik Busscher, directeur Sportbedrijf Almelo. “Wij vinden het belangrijk om alle partijen de meerwaarde van sport als middel te laten zien. De (geboekte) resultaten raken meer sociale domeinen dan alleen sport. Daar willen we graag meer inzicht in geven”. Vervolgens nam Liselot ter Harmsel van Sportservice Overijssel de raadsleden mee in het thema Sport & Gezondheid. Zij vertelde over de positieve invloed van sport en bewegen op de gezondheid. Het resultaat van sport als middel, dat in Almelo als veelvuldig wordt ingezet. De raadsleden werden na de presentatie van Sportservice Overijssel meegenomen voor een rondleiding en ervaarden zij de veelzijdigheid van Het Sportpark.

De vertegenwoordiging van de basisscholen (Het Letterveld en Step!) deelden de meerwaarde van de combinatiefunctionaris op de scholen. De combinatiefunctionaris van Sportbedrijf Almelo deelde enkele resultaten die na één jaar bereikt zijn. Conclusie: Kinderen die beter bewegingsonderwijs krijgen, presteren beter op school!

De ‘ronde langs de velden’ werd vervolgd met de Heracles Touringcar (om in sport beleving te blijven), via tennisvereniging ATV de Veenhorst waar letterlijk even stil werd gestaan bij een ondernemende vereniging die onlangs twee nieuwe Padel banen heeft geopend, naar voetbalvereniging ASV’57 in Aadorp. Deze verenging is sinds 2016 Actief Betrokken Club en deze avond het toneel voor het diner. Harmen Eenkhoorn, voorzitter van CKV Achilles is met zijn vereniging ook deelnemer aan het project Actief Betrokken Club en erkent de maatschappelijke meerwaarde van de vereniging door sport ook als middel in te zetten. Edwin Kamp (Manager ROC (entreeopleiding) ) besloot de avond met de uitleg van de samenwerking tussen de entree opleiding en de sportvereniging. “Dit is een absolute win-win situatie, de entree opleiding wordt gehuisvest op de sportvereniging en de sportvereniging profiteert van onder andere meer leden, vrijwilligers en grotere maatschappelijk waarde”.

Sportbedrijf Almelo zet sport op de kaart bij de raadsleden! Op 22 januari 2018 organiseert Sportbedrijf Almelo een sportdebat en bent u allen van harte uitgenodigd.