Dirkjaap is trots op Almelo!

Trots op Almelo… en op de mensen in onze regio. Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Mail de contactgegevens naar info@almelopromotie.nl en vertel ons waarom. Deze week: Dirkjaap Otten, eigenaar van Slagerij Otten.

Stel jezelf kort voor en omschrijf jezelf in vijf woorden.
Ik ben Dirkjaap Otten, ik ben ergens tussen Utrecht en Amsterdam geboren en kom uit een echte slagersfamilie. Onze familie zit al zo’n kleine honderd jaar in het vak. Persoonlijk hak ik al vijftig jaar karbonades, gelukkig alleen de eerste negen jaar zonder mijn vrouw. Want, alle andere jaren doe ik dat samen met mijn vrouw Elly. Als ik mijzelf in vijf woorden moest omschrijven, dan zou ik kiezen voor: regelaar, vasthoudend, onvermoeibaar, actief en klantvriendelijk. Elly en ik hebben twee kinderen, een zoon met een aannemersbedrijf en een dochter die de familie-eer in stand houdt als chefslager in Arnhem.

Hoe ben je begonnen als keurslager?
Ik ben achter het hakblok bij mijn vader begonnen. Hij was al sinds 1947 keurslager in Abcoude, in 1988 ging hij met pensioen. Hierna zijn wij naar Almelo verhuisd, hier stond namelijk een slagerij te koop. Hoewel ik in 1975 dacht dat ik nooit naar Twente wilde verhuizen, of er zou willen werken, zouden wij nu juist nooit meer terug willen.

Vertel eens iets over je slagerij.
Ik werk met heel veel plezier met het product vlees. Vroeger verkochten we alleen rund-, varkens- en kalfsvlees. Maar, door de verandering van leef- en koopgewoonte en gezinssamenstelling zijn daar vlug-klaar en andere maaltijden bijgekomen. Zo hebben wij er een sterk onderscheidend product bijgekregen. Heel veel maaltijden maken wij dagelijks vers en bereiden we in eigen keuken.

Wat was je eerste grote uitdaging?
Dan denk ik terug aan de start in 1988. Een hele tijd geleden dus! Toen was slager en ondernemer zijn nog echt overleven. Het is je passie, je steekt samen met je vrouw er alle energie en spaarcenten in en dan moet het gebeuren. En zoals u ziet hebben we het overleeft, de detailhandelspecialist heeft toekomst en blijft dat houden.

Wat is de vreemdste ervaring die je ooit hebt meegemaakt tijdens je werk?
Soms zeggen klanten tegen mij dat ze niet houden van varkensvlees en dat zij alleen karbonades en ham eten. De dier- en vleeskennis is dus niet altijd even groot bij de klanten. Dat vind ik, hoewel het iets kleins is, wel heel leuk.

Wat vind je het mooiste aan Almelo?
De binnenstad die direct grenst aan een kasteel met daaromheen gelegen bos.

Waar dagdroom je wel eens over?
Ik dagdroom wel eens over reizen en op vakantie gaan, of over de hobbysport duiken. Want wat mensen misschien niet weten, is dat ik lid ben van de onderwatersportvereniging Galathea Almelo. Hier kun je mij ook echt voor wakker maken, of dat nou in Nederland is of in een ver land, als het maar op zoek is naar iets moois.

Wat is je levensmotto en waarom?
Het glas is niet half leeg, maar altijd half VOL. Geen zorgen voor de dag van morgen: Pluk de Dag.

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers?
Het is goed dat dat er de laatste tijd weer veel mensen in de binnenstad komen wonen, want dat zorgt voor levendigheid en nieuwe koopkracht.

Akkoord

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we om de website goed te laten werken. Onze website maakt ook van cookies van derden gebruik om jou een prettige ervaring op onze online kanalen aan te bieden. Zodat je berichten op social media kunt delen bijvoorbeeld. Of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op 'akkoord' te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons privacy- en cookiebeleid. Privacy- en cookiebeleid