William is trots op Almelo!

Trots op Almelo… en op de mensen in onze regio. Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Mail de contactgegevens naar info@almelopromotie.nl en vertel ons waarom. Deze week: William Born, eigenaar van No Crap Radio.

Stel jezelf kort voor en omschrijf jezelf in vijf woorden.
Mijn naam is William Born. Eigenaar van het nieuwe online radiostation No Crap Radio. Ik ben geboren en getogen in Almelo en trots op mijn stad. Ik ben energiek, gedreven en een geboren radioman.

Hoe ben je begonnen bij de radio?
Zoals zovelen op een zolderkamertje. Inspiratie kwam echt uit de oude Hilversum 3 tijd. Met name Ferry Maat was de man in de jaren ‘80 die mij aanspoorde om uiteindelijk radio te gaan maken. Dit avontuur begon eigenlijk vrij laat, het begon in 1993 bij de lokale omroep Twente FM. Na jaren te hebben gedraaid heb ik de stap genomen een eigen station te beginnen.

Waarom wilde je jouw eigen radiostation beginnen?
Het radiovirus zat al vroeg in mijn DNA gebakken. Met name om het anders te doen dan andere stations. Natuurlijk wel hitradio maken, maar dan de muziekkeuze net even een andere twist geven. Met als uitgangspunt niet de uitgekauwde nummers te draaien maar juist de B-kanten die radio waardig zijn.

Vertel eens iets over het leven van een eigenaar van een radiostation.
Het is een way of life. Elke dag bezig zijn om tracks te ontdekken die niemand anders draait. Daarnaast het opzetten van de commerciële kant van het station. Adverteerders binnenhalen om stappen te kunnen zetten. DJ's aantrekken en het station verder in de markt zetten, dat is het doel! En vooral er erg veel lol hebben met andere vak-idioten, want het is een verslaving, passie.

Waar ben je het meest trots op?
Dat jong talent je benadert om hun muziek te draaien. Afgelopen week werd ik door DJ GrimiX benaderd om zijn werk te draaien op No Crap. Als we als radio-organisatie deel van zijn doorbraak mogen uitmaken dan ben ik daar oprecht trots op.

Wat was je eerste grote uitdaging?
Ik denk dat de eerste uitdaging de vormgeving en het format van het radiostation was. Want, hoe ga je dit doen? Echter was ik daar wel snel uit. Ik heb namelijk Rick van de Berg benaderd van Jingle Junkies, hij heeft met zijn team de volledige vormgeving neergezet.

Wat is de vreemdste ervaring die je ooit hebt meegemaakt tijdens het werk?
Dat ik tijdens een opname van de show live getuige was van een echte ‘catfight’ tussen mijn vriendin en onze oudste dochter die we per ongeluk op band hebben gezet. Dit zou wel hilarische radio zijn geweest als ik dat had uitgezonden. Al heb ik toch maar overwogen deze niet in de uitzending te knallen.

Wat vind je het mooiste aan Almelo?
De warmte van de mensen die er wonen. En vooral de ‘doe maar normaal dan doe je gek genoeg’-mentaliteit spreekt mij enorm aan.

Wat is je favoriete café/restaurant in Almelo?
‘T Hookhoes en Nielz zijn wel de plekken waar ik regelmatig kom. Sowieso is het Amaliaplein super!

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers?
Stuur jullie top drie verzoeken massaal door naar nocrapradio@gmail.com en verras me met jouw muziek keuze.