Hanke en Jan-Maarten van Baaren zijn trots op Almelo!

Trots op Almelo… en op de mensen in onze regio. Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Mail de contactgegevens naar info@almelopromotie.nl en vertel ons waarom. Deze week: Hanke en Jan-Maarten van Baaren, eigenaren van Zie, hoor & leef.

Stel jullie zelf kort voor en omschrijf jezelf in vijf woorden.
Wij zijn Hanke en Jan-Maarten van Baaren, getrouwd, en ouders van twee kinderen. Behalve dat we in Almelo wonen, hebben we hier natuurlijk ook onze winkel.

Hoe ben je begonnen als ondernemer, opticien en audicien?
Wij zijn gestart met hoor en More, onze audiciens thuisservice, en vonden het nodig om een combinatiewinkel te openen. Wij bieden dit met name als extra service naar onze klanten en vinden het vooral prettig dat hierdoor een laagdrempeligheid wordt gecreëerd om kennis met ons te maken.

Wanneer en waarom wilde je dit worden?
Na een lichamelijk zwaar beroep, kwamen we in contact met de audiciens wereld, en diende deze kans zich aan. Toen we zagen dat wij een grote interesse hadden voor dit beroepenveld en hier onze toekomst in zagen, zijn we vol voor gegaan.

Vertel eens iets over Zie, hoor & leef.
Wij zijn een bedrijf, waar tijd en aandacht voor klanten centraal staan. We hebben een industrieel en huiselijke omgeving, waar we met hoge kwaliteit apparatuur mogen werken. Wij vinden dan zelf ook dat het plaatje als geheel klopt.

Wat is er zo bijzonder aan jullie winkel?
Wij werken met merken, die je niet bij andere optiekwinkels in de omgeving liggen. En een kopje koffie met een cakeje of zelfs een koud blikje frisdrank staan er voor u klaar.

Wat was jullie eerste grote uitdaging?
Het durven nemen en investeren in een volgende stap. Namelijk, het openen van deze niet standaard opticiens- en audicienswinkel.

Wat is je favoriete café en restaurant in Almelo?
Er zijn veel leuke cafés en restaurants in Almelo. Dan noemen we bijvoorbeeld de meer bekende cafés en restaurants Nielz, Proeflokaal België en Irish Pub the Shamrock. Maar wij vinden dat Restaurant Mira en Eetkamer Op de Proef wel wat meer aandacht mogen krijgen.

Waar dagdromen jullie wel eens over?
Wat wij een mooie gedachte vinden is een boerderijtje achteraf, with room for a pony. Hoewel het geen boers dorp is, komt Almelo met de Herengracht en de Gravenallee goed in de buurt.

Hoe komen jullie tot rust na een dag hard werken?
Aangezien wij doordeweeks natuurlijk zijn met ons werk, komen wij echt in het weekend pas tot rust. Maar, als we dan tot rust komen, dan het liefst met een lekker glaasje port en een kaasplankje.

Wat is jullie levensmotto en waarom?
Leer van gisteren, kijk naar morgen, maar leef vandaag. Waarom? Omdat elke dag telt.

Willen jullie verder nog iets kwijt aan de lezers?
U bent van harte welkom in ons bijzondere pand aan de Grotestraat 11. Wij geven u namelijk persoonlijk advies op alles van opticien en audicien gebied. Onze koffie, frisdrank en zelfgemaakte muffin staan altijd voor u klaar. Ook kunt u ons bellen via 0546-433325.