Mountainbikers stillen honger met Mosbeektoer

De mountainbikers in Twente en omgeving kijken uit naar de Mosbeektoer op zondag 17 december. Het barre weer van de afgelopen periode zorgde voor een gedwongen fietspauze voor de meeste fietsers.

Daarom hoopt de Almelose Toervereniging Ruiten Drie de mountainbike-honger te stillen met deze toertocht door het mooie natuurgebied rond Vasse.

Bijzondere routes

Staatsbosbeheer en landeigenaren stellen bijzondere delen van de natuurgebieden bij de Mosbeek en het Springendal rond Vasse open voor de Mosbeektoer. De twee afstanden van 30 en 45 kilometer bieden een uitdagend parcours en vanwege de eenmalige openstelling een unieke kans om dit gebied eens van een andere kant te zien.

Start

Starten en inschrijven is tussen 09.00 en 10.00 uur bij camping De Tutenberg in Vasse. NTFU-leden betalen 4 euro inschrijfgeld, niet-leden een euro meer. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat via Support for Nature naar Staatsbosbeheer. Zo ondersteunen de fietsers de natuur waar ze doorheen gaan. Enkele dagen voor de tocht zijn de GPS-routes te downloaden van de site van Ruiten Drie via www.ruitendrie.nl

Toerfietsen voor dames en heren

Ruiten Drie is er voor racefietsers en mountainbikers die samen met andere toerfietsers de toerfietssport willen beoefenen. De vereniging biedt aan dames en heren trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op het niveau en de ambities van de leden. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een MTB- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl