Nieuws - Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit Almelo!

 1. ZGT hervat reguliere zorg: veiligheid van patiënten en zorgverleners staat voorop

  Vanaf maandag 11 mei wordt de reguliere zorg binnen ZGT deels hervat omdat de zorg voor coronapatiënten is afgenomen. We beginnen op beide locaties met kleine aantallen patiënten. Hierbij houden we rekening met de landelijke maatregelen. Belangrijkste uitgangspunten zijn dat de zorg veilig kan worden geleverd, het gebruik van (schaarse) materialen verantwoord is en er geen volle wachtkamers ontstaan.

 2. Bibliotheek weer beperkt open vanaf 13 mei

  Op 6 mei kwam het positieve bericht van minister president Rutte dat bibliotheken weer een beperkte dienstverlening mogen geven.

  Het personeel van Bibliotheek Almelo is heel blij dat de deuren weer, zij het beperkt, open kunnen. De afgelopen weken werd al duidelijk dat veel mensen behoefte hebben aan nieuw leesmateriaal.

 3. Vanaf morgen verkrijgbaar bij de Jumbo in Almelo

  Om de horeca een helpende hand toe te steken gaan de Jumbo en Proeflokaal België een samenwerking aan. Vanaf donderdag 7 mei zullen er 3 Belgische speciaalbieren verkocht worden bij de Jumbo die door Proeflokaal België zijn geselecteerd.

 4. Sportactiviteiten voor Almelose jeugd in de meivakantie!

  Sportbedrijf Almelo organiseert, in samenwerking met Avedan, verschillende sport- en spelmomenten voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. Op woensdag 6 mei, donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei staan medewerkers van beide organisaties op maar liefst 11 verschillende sportvelden in Almelo, Aadorp en Bornerbroek om de sportactiviteiten voor de kinderen in goede en veilige banen te leiden. Directeur Erik Busscher van Sportbedrijf Almelo: “We zijn blij dat we op deze manier weer kinderen samen in beweging kunnen brengen. De jeugd heeft lang genoeg stil moeten zitten, door deel te nemen aan de sportactiviteiten kunnen ze hun energie weer kwijt.”

 5. HobNob, schuift een jaar op!

  Het gratis toegankelijke rockfestival HobNob, dat dit jaar op 4 juli georganiseerd zou worden, gaat helaas niet door vanwege de opgelegde overheidsmaatregelen die nodig zijn om het COVID-19 virus onder controle te houden.

 6. Bibliotheek leent weer beperkt boeken uit

  Na de persconferentie van premier Rutte op dinsdagavond 21 april werd duidelijk dat alle bibliotheken voorlopig nog niet opengaan.

  Ondanks deze maatregel is Bibliotheek Almelo gaan kijken naar andere mogelijkheden om boeken uit te lenen. Vanaf woensdag 29 april wordt begonnen om gereserveerde boeken door leners op te halen. Boeken gereserveerd uit de eigen collectie worden voor klanten in tasjes klaar gezet. Iedere lener krijgt persoonlijk bericht wanneer het boek opgehaald kan worden.

Akkoord

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we om de website goed te laten werken. Onze website maakt ook van cookies van derden gebruik om jou een prettige ervaring op onze online kanalen aan te bieden. Zodat je berichten op social media kunt delen bijvoorbeeld. Of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op 'akkoord' te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons privacy- en cookiebeleid. Privacy- en cookiebeleid