Nieuws - Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit Almelo!

 1. Gezond leven cursus voor vrouwen

  Op donderdag 2 april start de cursus ‘Gezond in je Wijk’ speciaal voor vrouwen. Tijdens het 13 weken programma werken de deelnemers samen aan een gezond en betekenisvol leven. Deelnemers ontmoeten elkaar een keer per week bij voetbalclub Oranje Nassau, op donderdagochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Tijdens de weken komen thema’s aan bod als: persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, positief leven, gezonde keuzes maken, opleiding en (vrijwilligers-)werk.

 2. Sportief en gezellig: Start2Bike bij Ruiten Drie

  Altijd al willen proberen of racefietsen of mountainbiken iets voor jou is? Dan is nu je kans! Via Start2Bike bij de Almelose Toervereniging Ruiten Drie leer je van ervaren instructeurs in vier gezellige en sportieve lessen de basis van deze fietssporten. Zondag 29 maart starten de trainingen voor de mountainbike (vrouwen en mannen) en racefiets (alleen vrouwen). Er zijn leenfietsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.start2bike.nl.

 3. In gesprek met de gemeenteraad op de ideeënmarkt

  Wie ideeën heeft over hoe het anders kan in Almelo is dinsdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur welkom in het stadhuis. Op de ideeënmarkt kunnen inwoners hun idee presenteren aan de gemeenteraad. De ideeënmarkt is een leuke manier om in contact te komen met gemeenteraadsleden.

 4. Welcome Again Veterans

  Elk kroonjaar, waarin we de vrijheid van Nederland herdenken, mogen wij in Almelo Canadese gasten ontvangen. In de beginjaren waren dat veteranen en hun familielieden. Nu de jaren verstrijken en veel Canadese bevrijders zijn overleden ontvangen we gerelateerde familieleden, vaak aangevuld met een Canadese muziekband.

 5. Lions actie Koffie voor de Voedselbank groot succes

  In de decembermaand zamelen de Nederlandse Lionsclubs DE-waardepunten in. Deze worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren. Ook de Lions Club Almelo en de Lionsclub Tubbergen hebben dit jaar opnieuw meegedaan aan deze bijzondere inzamelactie.

 6. Twentse zorgverleners tekenen convenant voor digitale uitwisseling van medicatievoorschriften

  Digitale uitwisseling van medische informatie van de patiënt is in de regio Twente al jarenlang een belangrijk aandachtspunt bij de zorgverleners en dat wordt ondersteund door ZorgNetOost. In de regio zijn huisartsen en apothekers al vele jaren digitaal met elkaar verbonden. Er is nu een volgende stap gezet door de digitale uitwisseling van medicatievoorschriften vanuit de ziekenhuizen ZGT en MST en de openbare apothekers.

 7. Gratis koorworkshops voor kinderen

  Almelo is een nieuw initiatief rijker: Jong Vocaal Twente. Een koor voor kinderen vanaf 6 jaar die graag zingen en van alles willen leren over muziek. De kinderen van Jong Vocaal Twente krijgen iedere woensdagmiddag vanaf 13.30 in drie verschillende leeftijdsgroepen koorworkshops. De kinderen leren heel veel nieuwe liedjes én leren spelenderwijs noten lezen. De koorworkshop worden gegeven door Mariette Effing in de Vrije School, Biesterweg 6 in Almelo.

 8. De Gravenruiters zoekt collectanten

  De Gravenruiters zoekt collectanten in de gemeenten Almelo en Wierden. Met de collecte help jij ook De Gravenruiters! 50% van de lokale opbrengst komt ten goede aan het Aangepaste paardrijden voor mensen met een handicap. Collecteren kan in je eigen straat en buurt. Kom in beweging en lever een sportieve bijdrage aan sport voor mensen met een handicap.

 9. Voorlichtingsavond mbo Zone.college Almelo

  Op donderdag 12 maart (19.00 – 21.00 uur) opent het Zone.college Almelo haar deuren voor toekomstige mbo-studenten. Met presentaties en individuele gesprekken laten studenten en docenten zien wat het Groene mbo-onderwijs in Almelo inhoudt.

Akkoord

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we om de website goed te laten werken. Onze website maakt ook van cookies van derden gebruik om jou een prettige ervaring op onze online kanalen aan te bieden. Zodat je berichten op social media kunt delen bijvoorbeeld. Of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op 'akkoord' te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons privacy- en cookiebeleid. Privacy- en cookiebeleid