Het Wevershuisje Almelo

Vandaag geopend van
Vandaag 12:00 - 17:00
Adres
Kerkengang 5, 7607BR Almelo

Het Wevershuisje Almelo

Verscholen in het groene hart van Almelo ligt een oude stadsboerderij, het Wevershuisje. Een authentiek vakwerkhuisje uit begin 1700, omgeven door een prachtige tuin.

Het Wevershuisje wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Je bent van dinsdag tot en met zaterdag welkom om deel te nemen aan de activiteiten of om gewoon wat rond te kijken. De medewerkers geven je met plezier een rondleiding. Bij mooi weer kun je onder de eeuwenoude bomen in de tuin genieten van koffie of thee met krentenwegge. In het winkeltje vind je handgemaakte producten en kleine cadeautjes voor kleine prijsjes.

Er is een permanente expositie 'Van vlas tot linnen' met een weefgetouw uit 1700, spinnewielen en gereedschappen. Allemaal restanten uit de rijke textielhistorie van Almelo. Wekelijks zijn er demonstraties weven, spinnen en kantklossen. De entree is gratis.

Een paar keer per jaar nodigt het Wevershuisje gasten uit: van Palingroker, tot stoelenmatter en een mandenvlechter of verhalenvertelster.

Het Wevershuisje heeft meerdere mogelijkheden en kan fungeren als romantische trouwlocatie. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor groot en klein en starten er Themawandelingen door Almelo.